Steps to Prepare Homemade Poisson en écailles de pomme de terre" inspiration Paul Bocuse

Poisson en écailles de pomme de terre" inspiration Paul Bocuse

Hello everybody, it's Brad, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Recipe of Any-night-of-the-week Poisson en écailles de pomme de terre" inspiration Paul Bocuse. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

In regards to cooking healthy meals for our families, there's always some level of dissention among the ranks. The fantastic thing is that there are recipes which are very healthy but the healthful nature of the recipes is significantly concealed. What they don't know in such instances truly should not bring harm their manner (out allergies, which should not be ignored).

The same holds true for lunches whenever we often add to a can of soup or box of macaroni and cheese or any other similar product rather than putting our creative efforts into producing a quick and easy yet delicious lunch. You will observe many ideas in this article and the expectation is that these thoughts will not just enable you to get off to a excellent beginning for finishing the lunch R-UT all of us look for ourselves in at some time or another but and to use new things all on your own.

There are numerous that will assert that cooking healthy food costs a lot more than cooking the prepackaged food items that pack on the additives and calories. The truth of the situation is that when you compare the costs with the medical bills for this long run for a failure to do so, they seem quite slight by comparison. Yes, decent food costs additional money. Oftentimes, that is a very simple fact of life. However, by learning portion control and eating the proper portions you may discover that you are now spending less as you conform to the right amounts of food you must be consuming to be able to maintain a balanced and active way of life.

Many things affect the quality of taste from Poisson en écailles de pomme de terre" inspiration Paul Bocuse, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Poisson en écailles de pomme de terre" inspiration Paul Bocuse delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Poisson en écailles de pomme de terre" inspiration Paul Bocuse is 2 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Poisson en écailles de pomme de terre" inspiration Paul Bocuse estimated approx 30 minutes.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Poisson en écailles de pomme de terre" inspiration Paul Bocuse using 11 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Ce soir j'avais envie de poisson... et d'originalité... J'ai décidé de tenter de reproduire la célèbre recette de Paul Bocuse... Franchement je suis assez contente du résultat de mes écailles ! Elles ont tenu et sont croustillantes ! J'ai également fait sa fameuse sauce qui accompagne le plat et alors là !! Une tuerie !! Cette sauce est tout simplement fabuleuse !! Bon ne faites pas trop attention à la présentation de mes assiettes hein 😆

Ingredients and spices that need to be Take to make Poisson en écailles de pomme de terre" inspiration Paul Bocuse:

  1. 2 filets de poisson
  2. 1 jaune d'oeuf
  3. 2 pommes de terre
  4. 1 cuillère à café Maïzena
  5. 2 oranges
  6. 3 branches de romarin frais
  7. 10 cl vin blanc
  8. 100 g crème fraiche
  9. 2 cuillères à soupe d'huile d'olive
  10. Sel
  11. Poivre

Steps to make to make Poisson en écailles de pomme de terre" inspiration Paul Bocuse

  1. Pour préparer le poisson il vous faut des filets (P. Bocuse prenait des rougets barbets) que vous désarêtez. Ensuite taillez deux rectangles de papier sulfurisé légèrement plus grands que les filets de poisson. Posez le poisson dessus, peau au-dessus. Délayez le jaune d’œuf avec 1 c. à c. d’eau et 1 pincée de sel. Badigeonnez-en le dessus des filets de poisson, côté peau, avec un pinceau.
  2. Pelez les pommes de terre puis lavez les et coupez les en tranches très fines. Avec un vide-pomme faites des petits ronds qui serviront d'écailles.
  3. Mettez les écailles de pomme de terre dans une poêle, recouvrez d’eau froide, portez à ébullition et laissez bouillir 1 min. Égouttez-les puis versez les dans 2 cuillères à soupe de beurre clarifié. Ajoutez une cuillère à café de Maïzena. Mélangez bien.
  4. Disposez les écailles sur les filets de poisson en commençant du côté de la tête et en les faisant se chevaucher. Laissez 15 min au réfrigérateur (impératif pour que les écailles tiennent !).
  5. Pressez deux oranges. Versez leur jus dans une casserole avec 3 branches de romarin frais et faites réduire à sec à feu moyen. Ajoutez 10 cl de vin blanc (P. Bocuse met du noilly prat mais je n'en avais pas) et faites-le réduire de moitié. Incorporez 100 g de crème fraiche et 2-3 pincées de sel et de poivre. Laissez réduire de moitié à feu vif pendant environ 10 minutes, jusqu'à ce que la sauce soit liée.
  6. Chauffez 2 cuillères à soupe d’huile d’olive dans une poêle. Prenez chaque rectangle de papier avec la main. Retournez-les dans l’huile. Ôtez le papier. Salez le côté chair. Laissez cuire environ 6 min à feu vif jusqu’à ce que les écailles soient bien dorées. Retournez les filets et laissez cuire quelques secondes. La durée de cuisson est à moduler en fonction de l'épaisseur des écailles.
  7. Filtrez la sauce, nappez les assiettes de cette dernière, déposez vos filets. Et dégustez :)

While that is in no way the end all be guide to cooking easy and quick lunches it is excellent food for thought. The hope is that will get your creative juices flowing so you could prepare excellent lunches for the own family without the need to complete too horribly much heavy cooking in the practice.

So that's going to wrap this up for this special food Recipe of Ultimate Poisson en écailles de pomme de terre" inspiration Paul Bocuse. Thank you very much for reading. I'm sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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