Simple Way to Make Super Quick Homemade CARRY de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN

CARRY de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN

Hey everyone, I hope you're having an amazing day today. Today, we're going to make a special dish, Steps to Prepare Perfect CARRY de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN. It is one of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

When it comes to cooking healthful meals for our own families, there's definitely some degree of dissention among the positions. The fantastic thing is that there are recipes which are very healthy but also the healthful temperament of the recipes is somewhat concealed. What they do not know in these instances shouldn't bring harm their manner (out of allergies, which will never be discounted ).

Wholesome cooking is often difficult as many people don't need to spend time preparing and planning meals which our families refuse to eat. At the exact same timewe want our own families to be healthy so that we are feeling compelled to master new and improved methods of cooking healthy foods for the family to enjoy (and regrettably in a few situations scorn).

Cooking healthy isn't an overnight shift; it is a lifestyle change which should be implemented one step at the same time. You don't have to go in your own kitchen and through every small thing you deem'Bad' only work to never buy these items once they've already been used. Make wiser decisions when purchasing fats for food prep and you may quickly realize that you have made an extremely important phase in the process of integrating healthful cooking and eating customs in your dwelling.

Many things affect the quality of taste from CARRY de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare CARRY de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make CARRY de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN is 5 à 6 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have CARRY de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN using 12 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve that.

Chez nous ici à l’île de la Réunion on dit "caloupilé ou kaloupilé (feuille de Curry indien) Ailleurs on dit aussi "le Karouvaipilai ou caripoulé"

Ingredients and spices that need to be Take to make CARRY de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN:

  1. 500 g viande de porc frais (de la poitrine pour moi)
  2. 700 g pommes de terre
  3. 2 oignons
  4. 4 gousses d'ails
  5. 4 càs d'huile de tournesol
  6. 1 càc de sel fin
  7. 1 c à c de curcuma
  8. 1/2 c à c de poivre concassé ou bien moulu
  9. 3 tomates fraîches, bien mures
  10. 4 à 5 feuilles de kaloupilé (curry indien)
  11. 1 bout de gingembre (facultatif)
  12. petit piment séché ou vert (facultatif)

Instructions to make to make CARRY de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN

  1. Couper la viande en morceau de 2 cm environ * Éplucher et émincer les oignons * Peler et râper l'ails ou les piler ou couper en petit dés * Éplucher les pommes de terre, les couper en morceaux, faire tremper les pommes de terre dans l'eau pour éviter qu'elles ne noircissent, Couper les tomates en petit dés, Pour commencer, j'ai fait cuire la viande légèrement dans un tout petit peu d'eau pendant 20 mn, puis j'ai laissé égoutter les morceaux, j'ai gardé l'eau de cuisson pour la suite
  2. Dans une marmite ou une sauteuse, chauffer l'huile et faire dorer les morceaux de viande & les pommes de terre préalablement égouttées ;) Puis ajouter l'oignons et l'ail, bien remuer le tout ensemble, baisser le feu, et laisser suer pendant une minute Ajouter ensuite le sel, le curcuma, le poivre, remuer 30 secondes, puis ajouter les tomates, les feuilles de caloupilé (feuille de curry vert indien)
  3. Bien remuer ensemble et laisser fondre les tomates pendant 2 à 3 mn à couvert toujours sur petit feu ;) Ajouter ensuite un tout petit peu d'eau de cuisson de la viande et laisser mijoter Ne pas trop ajouter l'eau de cuisson, sinon les pommes de terre seront trop en purée Vérifier l'assaisonnement si nécessaire, vérifier la cuisson de la viande ainsi que les pommes de terre, sinon ajouter encore un petit peu d'eau et prolonger la cuisson
  4. On doit obtenir une belle sauce assez épaisse, pas trop liquide, pour avoir une sauce onctueuse, écraser quelques morceaux de pommes de terre cuites Voilà c'est prêt! Ici, ce plat on le sert avec du riz blanc et un bon rougail de tomate ou une sauce oignon bien piquante, un véritable régal

It's those little actions you take towards your aim of cooking well balanced meals for the family that may matter far more than any leap. Before you understand it you will realize that you have more energy and a much better sense of overall health than you'd have imagined before changing your eating customs. If that isn't enough to encourage you however, you could always check out the excuse to go shopping for new clothes when you lose a size or two.

So that is going to wrap this up for this special food Steps to Prepare Homemade CARRY de PORC au POMME de TERRE & (Caloupilé) FEUILLE de CURRY INDIEN. Thank you very much for your time. I am confident you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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