Recipe of Award-winning Duo de pommes de terre en croûte de sel aux 2 poissons

Duo de pommes de terre en croûte de sel aux 2 poissons

Hey everyone, it is John, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Recipe of Ultimate Duo de pommes de terre en croûte de sel aux 2 poissons. One of my favorites. For mine, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

When it comes to cooking healthy meals for our families, there's obviously some degree of dissention among the positions. The good news is there are recipes that are very healthy but also the nutritious temperament of those recipes is significantly disguised. What they don't know in such instances shouldn't bring harm their manner (outside of allergies, which will not be discounted ).

The same is true for lunches once we usually add to a can of soup or box of macaroni and cheese or some other such product as opposed to putting our creative efforts into making a quick and easy yet delicious lunch. You may notice many thoughts in this article and the hope is that these ideas won't only enable you to get off to a great beginning for finishing the lunch R-UT most of us look for ourselves at at any time or another but in addition to test new things on your very own.

Cooking healthy isn't an overnight shift; it's a life style change which should really be implemented one step at a time. You don't have to go to your own kitchen and through out every small thing that you deem'unhealthy' just work to not buy more of these items when they've already been used. Make wiser decisions when purchasing fats for food preparation and you may see that you have made a vitally important phase in the process of integrating healthful cooking and eating customs at home.

Many things affect the quality of taste from Duo de pommes de terre en croûte de sel aux 2 poissons, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Duo de pommes de terre en croûte de sel aux 2 poissons delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Duo de pommes de terre en croûte de sel aux 2 poissons is 2 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Duo de pommes de terre en croûte de sel aux 2 poissons using 16 ingredients and 16 steps. Here is how you cook that.

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Ingredients and spices that need to be Prepare to make Duo de pommes de terre en croûte de sel aux 2 poissons:

  1. 4 belles pommes de terre à chair ferme type Agata ou binje
  2. 500 grs farine
  3. 500 grs gros sel
  4. 200 grs filets de harengs fumés
  5. 150 grs filets de maquereaux fumés au poivre
  6. 1 oeuf
  7. 30 cl d’eau plus ou moins
  8. 1 échalote
  9. Herbes de Provence
  10. Romarin
  11. Cerfeuil
  12. Estragon
  13. Huile d’olive
  14. Vinaigre
  15. Piment d’Espelette
  16. Fleur de sel

Instructions to make to make Duo de pommes de terre en croûte de sel aux 2 poissons

  1. Tout d’abord faire une pâte à sel en mélangeant dans un saladier la farine, le gros sel, les herbes de Provence, le romarin et du piment d’Espelette... (je n’ai volontairement pas mis de quantité pour les aromates à voir selon votre goût et votre feeling)
  2. Ajouter le blanc de l’œuf (garder le jaune en réserve) et ajouter l’eau progressivement tout en malaxant jusqu’à obtenir la consistance d’une pâte brisée
  3. Laver les pommes de terre sous l’eau pour en retirer toute la terre et les sécher
  4. Étaler la pâte à sel jusqu’à une épaisseur de 4-5 mm
  5. Envelopper individuellement chaque pomme de terre dans des carrés de pâte à sel (faire attention à ce qu’il n’y ait aucun trou...)
  6. Badigeonner le dessus de vos pommes de terre avec le jaune d’œuf (c’est facultatif mais ce sera plus joli au final)
  7. Cuire dans le four préchauffé à 190° pendant 35 à 45 mns selon la taille de vos pommes de terre (piquer avec une brochette pour vérifier la cuisson, elle doit s’enfoncer à travers la pomme de terre comme dans du beurre)
  8. Une fois les pommes de terre cuite, découper une calotte sur le dessus (utiliser de préférence un couteau à dents)
  9. Évider les pommes de terre à chaud à la cuillère dans 2 saladiers à parts égales et craquer grossièrement la chair à la fourchette
  10. Retirer la peau des pommes de terre des coques en pâte à sel
  11. Réaliser une vinaigrette avec l’échalote finement ciselée en filaments, le cerfeuil et l’estragon, assaisonner
  12. Dans le premier saladier mélanger à la chair de pomme de terre les filets de harengs fumés découpés en petits cubes et une partie de la vinaigrette
  13. Dans le second saladier mélanger à la chair des pommes de terre les filets maquereaux émiettés et une part de la vinaigrette.
  14. Remplir 2 des coques avec le premier mélange et les 2 autres avec le second mélange
  15. Il ne vous reste plus qu’à servir et déguster.
  16. Suivant la taille des pommes de terre vous pouvez faire de cette recette un plat ou une entrée....

Additionally you will find as your own experience and confidence develops you will find your self increasingly more regularly improvising as you proceed and adjusting meals to fulfill your personal preferences. If you'd like more or less of ingredients or would like to create a recipe somewhat more or less spicy in flavor you can make simple adjustments along the way in order to achieve this goal. Put simply you will begin punctually to create recipes of one's individual. And that's something which you will not necessarily learn when it has to do with basic cooking skills for newbies but you'd never know if you did not master those simple cooking skills.

So that's going to wrap it up for this exceptional food Steps to Prepare Quick Duo de pommes de terre en croûte de sel aux 2 poissons. Thank you very much for your time. I am sure that you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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